ALK
16. apr 2017

ACARIZAX® godkendt til brug i unge patienter med husstøvmide-allergi i Europa

København, 2017-04-16 20:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at ACARIZAX® — selskabets tabletvaccine mod husstøvmideallergi — har fået udvidet godkendelsen i 12 europæiske lande til at inkludere behandling af unge patienter med allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider. 

Den udvidede godkendelse, der dækker patienter i alderen 12-17 år, er baseret på data fra kliniske studier udført i Japan og Nordamerika som del af det globale, kliniske udviklingsprogram for ACARIZAX®. Resultaterne, der bekræftede ACARIZAX®' positive effekt-, sikkerhed- og toleranceprofil, var i overensstemmelse med tidligere studier i voksne patienter. 

Henrik Jacobi, ALKs forskningsdirektør, siger: "Den udvidede godkendelse er vigtig for patienterne og for ALKs strategi for ACARIZAX®. For patienterne betyder det, at de nu har adgang til en tidligere behandling af en lidelse, der har vidtrækkende konsekvenser for teenagere, hvis søvn, uddannelse og sociale liv belastes af husstøvmideallergi." 

Han fortsætter: "For ALK er det en fortsættelse af vores strategi om at udvide patienternes adgang til evidensbaseret allergivaccination, og godkendelsen opfylder et stort behov for bedre behandlingsmuligheder." 

Godkendelsen betyder, at ACARIZAX® nu er godkendt til brug i unge patienter i Danmark, Finland, Holland, Italien, Norge, Polen, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet, og Østrig samt de europæiske nøglemarkeder Frankrig og Tyskland. 

ACARIZAX® blev først godkendt i Europa til brug i voksne patienter i 2015, hvor det også blev den første tabletbaserede allergivaccine, der blev godkendt til behandling af allergisk astma. I februar 2017 førte de kliniske resultater fra udviklingsprogrammet for ACARIZAX® til at Global Initiative for Asthma (GINA) for første gang anbefalede allergivaccination som behandlings­mulighed i sin globale strategi for astmabehandling og -forebyggelse. 

ACARIZAX® er i øjeblikket godkendt i 17 lande verden over og lanceret i ni lande. I yderligere ni lande behandles registreringsansøgninger af myndighederne, og der planlægges indsendelse af yderligere registreringsansøgninger.  

ALK-Abelló A/S 
 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014
 

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) — en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.